Dorpsprofielschets Grashoek

In 2023 gaat de Gemeente Peel en Maas aan de slag met het erfgoedbeleid en de bescherming van het cultureel erfgoed. De lokale historici van de schrijversgroep erfgoed hebben een compact historisch profiel geschreven van elk dorp in de gemeente Peel en Maas. Inwoners kunnen hierover meedenken. Reageren kan tot uiterlijk 10 mei.

Daarvoor hebben lokale historici van de ‘schrijversgroep erfgoed’ een compact historisch profiel geschreven van elke kern in onze gemeente. Dus ook voor Grashoek. Dit historisch profiel geeft weer wat elk dorp historisch gezien uniek maakt. Het is dus geen beschrijving van de volledige historie. Het uitgangspunt is, dat het om thema’s gaat die daadwerkelijk voortkomen uit de lokale geschiedenis, maar daarnaast ook interessant en ‘prikkelend’ zijn voor inwoners en bezoekers.
De gemeente Peel en Maas geeft iedereen nu de gelegenheid om te reageren op de dorpsprofielen. Is de omschrijving van Grashoek interessant en ‘prikkelend,’ of mis je iets?

Meer informatie en reageren

Meer informatie vind je op de website ‘Doe Mee Peel en Maas’. Daar vind je ook het dorpsprofiel van Grashoek. Zie https://doemee.peelenmaas.nl/onderwerpen/doemee-erfgoed-peel-en-maas/denk-mee-over-het-profiel-van-uw-dorp Je kan reageren tot uiterlijk 10 mei door te e-mailen naar schrijversgroep@peelenmaas.nl

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: