Nieuws

Op deze pagina vind je de laatste nieuwsberichten van de dorpscommissie Laeve Grashook en andere werkgroepen en commissies. Klik op het bericht om meer te lezen.

Heb je een tip voor ons? Laat het ons weten via de Facebookpagina van Laeve Grashook, door te e-mailen naar info@laevegrashook.nl of via het contactformulier op onze website.

Openbare vergadering uitgesteld

Tijdens de kick-off van de dorpscommissie hebben we aangekondigd dat we minimaal zes keer per jaar openbaar vergaderen, in het gemeenschapshuis. Dat betekent dat iedereen bij die vergaderingen kan aansluiten, om te luisteren of zelf een onderwerp in te brengen.

Groen licht voor skate-toestellen op dorpsplein

In 2019 ontstond het idee om skate-toestellen te plaatsen op het dorpsplein. Steppen, BMX’en en skaten zijn namelijk hele populaire hobby’s onder ‘jonge jongeren’ én het brengt leven op het plein. Tren Dircks, Luuk Gloudemans en Lucas Winkelmolen zijn zelf, samen met hun ouders, aan de slag gegaan om dit initiatief uit te werken. En met succes: het college van B&W heeft nu ingestemd met het plan en €24.000 beschikbaar gesteld voor de skate-toestellen.

Update initiatief Zonnepark Spiesberg

Initiatiefnemers Peel Energie (lokale energiecoöperatie) en MorgenZon zijn bezig met ontwikkelen van een nieuw zonnepark van 14,5 hectare in Grashoek: Zonnepark Spiesberg. De initiatiefnemers zijn bezig met verder uitwerken van het ontwerp, samen met o.a. de gemeente, omwonenden en andere bewoners van Grashoek. In dit bericht delen we een update van de stand van zaken rondom het zonnepark.

In Grashoek zorgen we voor elkaar: hulp & ondersteuning

In dit bericht delen we handige tips en belangrijke informatie met u, over hulp en ondersteuning zodat iedereen kan meedoen. Daarnaast is er huis-aan-huis een flyer met deze informatie verspreid in Grashoek.

Inloopmiddag Effe Ankeren weer van start

De gezellige inloopmiddag ‘Effe Ankeren’ gaat vanaf zondag 7 november weer van start! Iedere eerste zondag van de maand wordt deze huiskamerbijeenkomst georganiseerd in gemeenschapshuis de Ankerplaats, van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om met een kopje koffie, thee of ander drankje samen een gezellige middag te hebben.

Kick-off nieuwe dorpscommissie Laeve Grashook

Tijdens deze kick-off presenteren we de nieuwe dorpscommissie aan het dorp! We nodigen jullie uit om daarbij aanwezig te zijn, op woensdagavond 3 november in gemeenschapshuis de Ankerplaats. We starten om 19.30 uur en het programma duurt tot circa 21.15 uur.

Infobijeenkomst Zonnepark Spiesberg

Initiatiefnemers Peel Energie en MorgenZon zijn bezig met ontwikkelen van een nieuw zonnepark in Grashoek: Zonnepark Spiesberg. Woensdag 20 oktober organiseren ze een informatiebijeenkomst voor het hele dorp.

Mooi jongereninitiatief uit het dorp: skaten op het plein

Een mooi voorbeeld van een jongereninitiatief uit het dorp! Vorig jaar ontstond het idee om skate-toestellen te plaatsen op het dorpsplein. Er zijn handtekeningen opgehaald, interviews gehouden en een meedenk-avond georganiseerd. Samen met de gemeente gaan de initiatiefnemers dit nu verder vormgeven.

Update zonnepark Grashoek

Onlangs heeft er een eerste, informatief gesprek plaatsgevonden tussen de initiatiefnemers van zonnepark Spiesberg, dorpscommissie Laeve Grashook en de commissie duurzaamheid.

Beukenbomen dorpsplein gerooid

Op ons dorpsplein zijn helaas twee dode beuken gerooid in verband met veiligheid. Inmiddels zijn dit de tweede en de derde beuk die de afgelopen jaren zijn afgestorven. We moeten er ook van uitgaan dat het hier niet bij blijft. Er zijn nog twee beuken die er slecht voorstaan en ook andere beuken doen het niet goed.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.