Nieuws

Op deze pagina vind je de laatste nieuwsberichten van de dorpscommissie Laeve Grashook en andere werkgroepen en commissies. Klik op het bericht om meer te lezen.

Heb je een tip voor ons? Laat het ons weten via de Facebookpagina van Laeve Grashook, door te e-mailen naar info@laevegrashook.nl of via het contactformulier op onze website.

Eerste bijeenkomst herinrichting dorpsplein

De afgelopen tijd zijn alle oude beuken op het plein voor de kerk gerooid, wat betekent dat dit plein deels heringericht moet gaan worden. Als dorpscommissie willen we hierin graag snel actie gaan ondernemen. Na onze oproep om met een aantal dorpsbewoners een commissie “dorpsplein” te gaan vormen, hebben meerdere mensen zich gemeld. Inmiddels is daarom op korte termijn een eerste bijeenkomst gepland.

Commissie kermis: denk mee!

Na teleurstelling over de kermis in Grashoek dit jaar, is het idee om een commissie ‘kermis’ op te gaan starten. Want een levendig en leefbaar Grashoek, det doon wae same! We zijn daarom op zoek naar een groepje enthousiaste mensen die zich ervoor wil inzetten om de kermis in Grashoek nieuw leven in te blazen. Uiteraard binnen de mogelijkheden die er zijn.

Update skatebaan dorpsplein

De gemeente Peel en Maas is vanochtend (23 (augustus) druk in de weer met het herplaatsen van de skatebaan op het dorpsplein. Tijdens de kermisdagen stond deze tijdelijk aan de rand van het plein.

Herinrichting dorpsplein

Nadat er in juli weer 3 beukenbomen gerooid zijn op ons dorpsplein, is de situatie akelig duidelijk geworden. Alle oude beuken voor de kerk zijn verdwenen, wat betekent dat het plein voor de kerk deels heringericht moet gaan worden.

Garagesale & rommelmarkt ‘Gezellig Grashoek’

Ook dit jaar organiseert buurtvereniging Ketsersbos weer een garagesale: op zondag 11 september. Iedereen kan zich opgeven om thuis óf op het dorpsplein tweedehands spullen te verkopen. De garage sale duurt van 11.00 tot 15.00 uur.

Zomerconcerten Semper Avanti

Dit voorjaar zijn de handen in elkaar geslagen: fanfare Semper Avanti uit Grashoek en Muziekvereniging Egchel hebben de afgelopen tijd samen (met veel plezier!) aan een muziekprogramma gewerkt. Deze zomer kun je komen luisteren! De concerten zijn op 15 en 17 juli; in Evertsoord en Egchel. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Voorspeelmorgen jeugd Semper Avanti

Aanstaande zondag 10 juli verzorgen de jeugdleden van Semper Avanti die muzieklessen volgen, een muzikale voorstelling. Ze laten dan horen wat ze al allemaal geleerd hebben. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren. Het begint om 11.00 uur in de Ankerplaats.

Huishoudelijke hulp gezocht in Grashoek en omgeving

Soms lukt het mensen niet (meer) om zelf het huishouden te doen. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of de zorg voor een thuiswonend gehandicapt kind. Voor die mensen is er hulp in de huishouding. Hulp in het huishouden wordt in Grashoek laagdrempelig en dichtbij de mensen georganiseerd. Omkijken naar elkaar is het uitgangspunt. Heb jij een paar uurtjes over in de week en wil je dicht bij huis kunnen werken? Als huishoudelijke hulp is je werk goed te combineren met een andere baan of studie en je privéleven.

Gezellige dag naar Toverland!

Gisteren (zondag 12 juni) ging een heel gezelschap uit Grashoek naar Attractiepark Toverland! Na inmiddels drie maanden in Grashoek, gingen de gasten uit Oekraïne samen met hun gastgezinnen een dagje eropuit!

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.