Lintjesregen in Grashoek

Op woensdag 26 april heeft burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo tijdens de jaarlijkse lintjesregen elf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Peel en Maas. Ook in Grashoek werden twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt! Namens dorpscommissie Laeve Grashook van harte gefeliciteerd!!

De volgende inwoners van Grashoek hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen:

Huub Kluijtmans (74)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Huub Kluijtmans (74) uit Grashoek werd onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Historie is een belangrijk onderdeel in zijn leven. Zo deed hij onderzoek naar de Gouden Peelhelm en was hij schrijver van het boek Waar de Groote Molenbeek ontspringt. Dit boek gaat over de geschiedenis van Grashoek. Momenteel is hij voorzitter van de Historische Werkgroep Grashoek en de werkgroep De Wegh van Meijl op Seven. Ook zorgde hij ervoor dat er een monument kwam ter nagedachtenis van het neerstorten van een Lancaster in Grashoek.

Maatschappelijke verdiensten:

1990 – heden Onderzoeker, De Gouden Peelhelm
1999 – 2011 Medeschrijver, Waar de Groote Molenbeek ontspringt – de geschiedenis van Grashoek
2000 – 2002 Oprichter oorlogsmonument, initiator Lancastermonument, Stichting Historische Werkgroep Grashoek
2011 – heden Voorzitter, Stichting Historische Werkgroep Grashoek
2016 – heden Vrijwilliger oprichting De Wegh van Meijl op Seven, Stichting Historische Werkgroep Grashoek
2022 – heden Voorzitter, Stichting De Wegh van Meijl op Seven

Saskia Teeuwen (41)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De jongste persoon in Peel en Maas die tijdens de lintjesregen is onderscheiden, is Saskia Teeuwen (41) uit Grashoek. Tot 2022 was ze bestuurslid en leidster van Scouting Hertog Reinoud. Ook is ze sinds 2017 actief als leidster van Jong Nederland in Grashoek. Momenteel is ze begeleidster voor Brainact, voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel.

Maatschappelijke verdiensten:
2001 – 2022 Bestuurslid en leidster, Scouting Hertog Reinoud BE
2017 – heden Leidster, Jong Nederland Grashoek
2019 – heden Begeleidster, Brainact

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: