Update: actie ‘Grashoek voor Oekraïne’ wordt in gang gezet

Afgelopen weekend deed dorpscommissie Laeve Grashook de oproep om te onderzoeken of inwoners van Grashoek gezamenlijk kleinschalige opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne kunnen gaan organiseren bij mensen thuis. Het idee is om slaapplaatsen te regelen bij mensen thuis, met daarnaast een gezamenlijke dagopvang in de Ankerplaats. Wij zijn heel erg blij met de vele positieve reacties die wij hebben gekregen de afgelopen twee dagen. Er zijn tot nu toe zo’n 20 tot 40 slaapplekken toegezegd. Hierdoor hebben we besloten om de voorbereiding voor een kleinschalige opvang in Grashoek in gang te zetten. Een comité van vrijwilligers gaat hiermee aan de slag.

Wij gaan ons in eerste instantie richten op opvang bij mensen thuis of B&B ’s binnenshuis. Hiervoor zijn al zo’n 20 bedden toegezegd. Nieuwe aanmeldingen zijn zeker nog van harte welkom!

Daarnaast zijn er ook toezeggingen voor ongeveer 10 kampeerplekken in Grashoek waar we caravans/campers kunnen plaatsen. Deze verblijfmogelijkheden worden waarschijnlijk pas gebruikt als er onvoldoende binnen-locaties beschikbaar zijn. Toch willen we hier nogmaals de oproep doen aan mensen die een caravan/camper hebben en deze beschikbaar willen stellen; om je dan te melden.

Hulp bij voorbereidingen

Ons doel op dit moment is om alles zo ver te organiseren dat we bij een verzoek tot plaatsing van mensen (van VluchtelingenWerk of een andere partij) snel kunnen reageren.

Mochten er initiatieven zijn of komen met betrekking tot het inzamelen van spullen voor de mensen in Oekraïne, dan willen wij die zeker ondersteunen. We willen ons nu nog vooral richten op de voorbereidingen voor de opvang. Vrijwilligers die, op wat voor manier dan ook, mee willen helpen zijn zeker nog van harte welkom.

Wil en kun jij ook helpen?

Heb jij plaats om vluchtelingen onder te brengen en ben je hiertoe bereid? Of wil je op een andere manier helpen bij deze actie? Stuur dan een berichtje via de Facebookpagina van Laeve Grashook, een mailtje naar actie@laevegrashook.nl of bel met John Janssen van de dorpscommissie via tel. 0620005885.

Het motto van Laeve Grashook is “Wae doon ’t same” En sámen kunnen we als dorp iets voor de mensen uit Oekraïne betekenen!

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: