Actie ‘Grashoek voor Oekraïne’

Dorpscommissie Laeve Grashook wil bekijken of inwoners van Grashoek kleinschalige opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne kunnen gaan organiseren bij mensen thuis. Je huis open zetten voor deze mensen is voor velen een heel erg grote stap. Maar misschien als we dit samen doen en dorpsbreed organiseren, dat het makkelijker wordt om ruimte beschikbaar te stellen.

Het idee van de dorpscommissie is om slaapplaatsen te regelen bij mensen thuis, met daarnaast een gezamenlijke dagopvang in de Ankerplaats, Hier willen we de mensen uit Oekraïne dan ook helpen ondersteunen en begeleiden. Scholen, gemeente Peel en Maas, de kerk en verenigingen zullen ook zeker een rol moeten of kunnen gaan spelen als dit plan/idee in uitvoering wordt gebracht. Daarom een oproep aan jullie voor de volgende zaken.

Slaapplaatsen/woonruimte gezocht

Heb je plaats om vluchtelingen onder te brengen en ben je hier in principe toe bereid? Laat het ons (de dorpscommissie) dan weten. Wij zijn op zoek naar kamers, vakantiehuisjes, caravans, campers of campingplaatsen. Omschrijf in je bericht kort wat voor ruimte je beschikbaar hebt, hoeveel mensen er kunnen verblijven en of er sanitaire voorzieningen zijn.

Vrijwilligers gezocht

Niet iedereen heeft ruimte en kan zijn huis openstellen, maar ook dan kun je helpen. Er moet heel veel geregeld worden, als dit plan uitgevoerd gaat worden. Mensen moeten sociaal ondersteund worden, ze moeten vervoerd worden, er moeten zaken geregeld worden en zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Wil je helpen, op wat voor manier dan ook? Meld je dan en geef aan waar je voorkeur ligt.

Vragen

Wij begrijpen dat er talloze vragen en onduidelijkheden zijn, maar die kunnen wij waarschijnlijk niet beantwoorden. Zo weten we bijvoorbeeld dat vluchtelingen recht hebben of leefgeld, maar wat dit precies inhoudt, weten we ook (nog) niet. Aangeboden hulp zien we dan ook als voorlopig, en absoluut niet als verplichting. Je kunt je dan ook nog altijd terugtrekken. Meer informatie over het helpen van Oekraïense vluchtelingen is te vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/nl/steun-oekraiense-vluchtelingen

Contact dorpscommissie

Wil je op wat voor manier dan ook helpen? Je kunt je berichten sturen naar actie@laevegrashook.nl of een bericht sturen via de Facebookpagina van Laeve Grashook. Contactpersoon binnen de dorpscommissie is John Janssen (0620005885). Het motto van Laeve Grashook is “Wae doon ’t same!”. Laten wij nu ook tonen dat wij samen iets voor de mensen uit Oekraïne kunnen betekenen!

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: