Groen licht voor skate-toestellen op dorpsplein

In 2019 ontstond het idee om skate-toestellen te plaatsen op het dorpsplein. Steppen, BMX’en en skaten zijn namelijk hele populaire hobby’s onder ‘jonge jongeren’ én het brengt leven op het plein. Tren Dircks, Luuk Gloudemans en Lucas Winkelmolen zijn zelf, samen met hun ouders, aan de slag gegaan om dit initiatief uit te werken. En met succes: het college van B&W heeft nu ingestemd met het plan en €24.000 beschikbaar gesteld voor de skate-toestellen.

De jongeren hebben, met ondersteuning van hun ouders en jongerenwerkers, zelf onderzoek gedaan naar de behoefte van de voorziening en het draagvlak in het dorp en met name de omwonenden. Allereerst hebben ze handtekeningen opgehaald voor het initiatief, en die aangeboden aan de gemeente Peel en Maas. Daarna zijn ze huis-aan-huis aan de deur geweest bij alle direct omwonenden van het dorpsplein. Daarbij hebben ze uitleg gegeven over hun plannen en hebben ze de bewoners de gelegenheid gegeven om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. Bewoners stonden erg positief tegenover het initiatief.

Na deze persoonlijke gesprekken hebben de jongeren in de nazomer van 2021 een algemene informatieavond georganiseerd voor alle inwoners van Grashoek. Er waren enkele tientallen bewoners aanwezig. Ook wij als dorpscommissie en de BWIG (Bevordering Welzijn Inwoners Grashoek) waren hierbij aanwezig. De jongeren hebben hier uitleg gegeven over hun plannen. Daarnaast is er gesproken over veiligheid, voorkomen van overlast en gedragsregels. Ook hier waren aanwezigen erg positief: ze gunnen de jongeren een mooie plek om te spelen.

Er zijn inmiddels ook meerdere offertes opgevraagd bij leveranciers van skatetoestellen, om zo een realistisch beeld te krijgen van de mogelijkheden binnen het beschikbare budget.

Skate-toestellen op het Onder de Linden-plein

Het idee is om een aantal losse skate-toestellen te plaatsen op het Onder de Linden-plein. Er blijft zodoende nog voldoende ruimte over voor de huidige functies (parkeren en evenementen) en eventuele vergroeningsmogelijkheden van het dorpsplein (aan beide kanten van de Pastoor Vullinghsstraat) in de toekomst.

Er wordt gekozen voor massief betonnen skate elementen. Deze elementen zijn geluidsarm en kunnen gemakkelijk worden verplaatst bij bijvoorbeeld evenementen.

Mooi initiatief uit het dorp!

Een heel mooi voorbeeld van een initiatief dat door het dorp zelf wordt opgepakt! Want een levendig en leefbaar Grashoek, det doon wae same!

Foto: Jeanine Hendriks (HALLO Peel en Maas)

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: