In Grashoek zorgen we voor elkaar: hulp & ondersteuning

Veel mensen krijgen te maken met mantelzorg. Mantelzorgers zorgen voor een naaste die bijvoorbeeld langdurig ziek is of hulpbehoevend is. Bijvoorbeeld een familielid, huisgenoot of de buren. Woensdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een moment om te laten zien dat we mantelzorgers waarderen. En een goed moment om aandacht te vragen voor de voorzieningen die we bieden voor inwoners van Grashoek. U staat er namelijk niet alleen voor! De stichting BWiG biedt allerlei mogelijkheden voor hulp en ondersteuning.

Stichting BWiG (Bevordering Welzijn inwoners Grashoek) zet zich in voor het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van inwoners van Grashoek. Dat doen we zoveel mogelijk samen met andere stichtingen en verenigingen in Grashoek. Het doel: mensen zo lang mogelijk te kunnen laten ‘meedoen’ aan het sociale leven in Grashoek. In dit bericht delen we een aantal handige tips en belangrijke informatie met u. Daarnaast is er huis-aan-huis een flyer met deze informatie verspreid in Grashoek.

Mantelzorgondersteuning

Als u mantelzorger bent, kunt u hulp krijgen. Juist als u voor iemand anders zorgt, is het soms goed om even vrijaf te nemen. Door respijtzorg is dat mogelijk: de zorg wordt dan tijdelijk overgedragen. Dit is een vorm van mantelzorgondersteuning, zie het als vervangende mantelzorg. Zo heeft u naast zorgen ook tijd voor andere belangrijke dingen, zoals werk, studie, gezin, familie, vrienden en ontspanning. U staat er dus niet alleen voor. Dit kan via de gemeente of soms via de zorgverzekering geregeld worden.

Meer informatie vindt u op www.mantelzorg.nl

Hulp van de ouderenadviseurs

In Grashoek is iedere donderdag in de even weken van 10.00 tot 12.00 uur een ouderenadviseur beschikbaar voor hulp en ondersteuning. Alle inwoners van Grashoek kunnen gratis gebruik maken van het advies van onze eigen ouderenadviseurs. De locatie is gemeenschapshuis de Ankerplaats, ingang via de Brem.

Hulp via het maatjesproject

Via het ‘maatjesproject’ kunt u ook hulp en ondersteuning vragen aan vrijwilligers in het dorp. Bijvoorbeeld als u hulp nodig heeft bij het vervoer om boodschappen te doen of bij een dokters- of ziekenhuisbezoek en er zijn geen andere familieleden die daarbij kunnen ondersteunen, dan kunt u een beroep doen op een vrijwilliger van het maatjesproject. De eventuele kosten zijn voor rekening van de aanvrager. Ook voor een andere hulpvraag kunt u contact opnemen met een van deze personen.

Contactpersonen voor het maatjesproject zijn Louis Dambacher (06 10521727) en Andrea Cruijsberg (06 48531421).

Dorpsontmoeting ‘De Vlashof’

In Grashoek hebben we dorpsontmoeting ‘De Vlashof’. In deze fijne en sfeervol ingerichte ’huiskamer’ voelt u zich onmiddellijk thuis. Het doel is dan ook om u, samen met anderen, een zinvolle dag invulling te geven. Op deze manier hoopt de Dorpsontmoeting bij te dragen aan het welzijn van (oudere) inwoners. Ook een warme maaltijd behoort tot de mogelijkheden.

Loop eens binnen in ‘De Brem’ of kijk op www.grashoek.dorpsontmoeting.nl

Inloopbijeenkomst ‘Effe Ankeren’

Iedere eerste zondag van de maand organiseren we de inloopbijeenkomst ‘Effe Ankeren’, van 14.00 tot 16.00 uur in gemeenschapshuis de Ankerplaats. Iedereen kan gebruik maken van deze ‘huiskamer’ om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of ander drankje.

Passende hulp in uw situatie

Zoals u ziet, u staat er niet alleen voor. Als stichting BWiG hebben wij volop aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Grashoek. Loopt u ergens tegenaan? Heeft u een probleem? Wij denken graag met u mee, en doen er alles aan om samen met u een oplossing te vinden.

Reageren of meer informatie?

Heeft u vragen? Wilt u een reactie achterlaten? Dat kan door te mailen naar stichtingbwiggrashoek@gmail.com

Wilt u meer handige informatie? Bekijk dan hier de sociale gids Grashoek. In deze handzame gids staat informatie, namen en contactgegevens van allerlei belangrijke organisaties, verenigingen en instanties.

Dit is een bericht van BWiG.

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: