Update zonnepark Grashoek

Onlangs heeft er een eerste, informatief gesprek plaatsgevonden tussen de initiatiefnemers van zonnepark Spiesberg, dorpscommissie Laeve Grashook en de commissie duurzaamheid.

Initiatiefnemers PeelEnergie en MorgenZon hebben ons ingelicht over hun plannen voor dit zonnepark. Er zijn belangrijke afspraken gemaakt over de communicatie tussen de partijen, zoals dat de dorpscommissie maandelijks geïnformeerd wordt over de stand van zaken. PeelEnergie en MorgenZon gaan zelf ook een communicatietraject opzetten, om omwonenden te informeren.

Daarnaast is er gesproken over het fonds waar een gedeelte van de opbrengst naartoe gaat, wat vervolgens weer ten goede moet komen aan projecten in de omgeving. Daarbij hebben we de belangen van Grashoek sterk benadrukt.

Omdat het elektriciteitsnet niet voldoende capaciteit heeft voor zoveel opgewekte elektriciteit, is het plan om de opgewekte stroom om te zetten in waterstof. Dit plan moet nog verder uitgewerkt worden. En hier is natuurlijk allerlei wet- en regelgeving van toepassing.

Vragen?

Wij blijven jullie op de hoogte houden over het zonnepark. Heb je nu al vragen? Dan is ook mogelijk om jullie in contact te brengen met PeelEnergie en MorgenZon.

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: