Beukenbomen dorpsplein gerooid

Op ons dorpsplein zijn helaas twee dode beuken gerooid in verband met veiligheid. Inmiddels zijn dit de tweede en de derde beuk die de afgelopen jaren zijn afgestorven. We moeten er ook van uitgaan dat het hier niet bij blijft. Er zijn nog twee beuken die er slecht voorstaan en ook andere beuken doen het niet goed.

Er zijn meerdere oorzaken voor de achteruitgang en sterfte van deze bomen. Allereerst is er de herinrichting van het dorpsplein, waardoor de beuken veel te lijden hebben gehad. Ook zijn er bij de herinrichting fouten gemaakt en als laatste hebben de extreme weersomstandigheden van de afgelopen jaren ook meegespeeld. Er is diverse malen overleg geweest tussen een aantal Grashoekse betrokkenen/experts, de dorpscommissie en de gemeente. Daarop heeft de gemeente enkele maatregelen genomen, die helaas niet hebben geholpen.

Inmiddels is de sterfte zo rigoureus dat we goed in de gaten houden wat er met de overige beuken gebeurt. De sterfte lijkt niet te stoppen en als deze doorzet, moeten wij gaan bekijken hoe we ons dorpsplein gaan herinrichten. Wij blijven jullie op de hoogte houden. Wij moeten zorgen voor onze bomen, zij zorgen ook voor ons.

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: