Laat een Grashoeks hart kloppen!

Namens Stichting Hart voor Peel en Maas en HartslagNu hebben we jullie “HART” nodig! Een berichtje namens Annie Steeghs, Anita Sijben en Roel van Oijen, als ambassadeurs Hart voor Peel en Maas:

De eerste 6 minuten bij een reanimatie zijn cruciaal om de kans op overleving te vergroten. Via het landelijk oproepsysteem Mijn HartslagNu wordt een reanimatie oproep gedaan. Met een AED kun je een schok kan geven bij een hartstilstand. Hierdoor kan het hartritme herstellen en kun je een leven redden.

In Grashoek is de belangstelling voor HartslagNu groot, maar wegens vergrijzing zijn er helaas toch afmeldingen. Graag zouden we in Grashoek toch de bezetting op peil willen houden, dit omdat elke minuut telt.

Meld je aan als burgerhulpverlener!

Ben jij in bezit van een Reanimatie-, BHV- of EHBO-certificaat en wil jij iets betekenen voor Grashoek en je medemens? Meld je dan snel aan via HartslagNu via deze link: www.hartstichting.nl/help-mee-met-tijd/reanimatie/word-burgerhulpverlener

Bedrijven, verenigingen en particulieren met een AED

Tevens willen wij een oproep doen aan alle bedrijven, verenigingen en/of particulieren die in bezit zijn van een AED. In Grashoek hebben we helaas maar één AED ter beschikking, deze is gelokaliseerd bij de Ankerplaats.

Nu willen wij de vraag stellen aan alle bedrijven, verenigingen en/of particulieren: mochten jullie in bezit zijn van een AED, meld deze dan aan bij Hartslagnu via deze link: https://hartslagnu.nl/aed/ik-meld-een-aed-aan/

Mochten er vragen zijn of wil je meer informatie? Dan staan wij jullie graag te woord via het e-mailadres hartvoorgrashoek@outlook.com

Samen kunnen we zorgen dat een Grashoeks HART blijft kloppen!

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: