Plannen herinrichting kerkplein vorderen

Eind vorig jaar is een werkgroep gestart met het maken van een ontwerp voor de herinrichting van ons kerkplein. Dit was noodzakelijk, omdat er de afgelopen jaren meerdere beuken aan de Roomweg-kant waren gestorven, en wellicht sterven er nog meer.

Het nieuwe ontwerp is inmiddels met de gemeente Peel en Maas besproken én enthousiast ontvangen. Zij gaan dit plan nu verder in detail uitwerken.

Daarna organiseren wij een inloopavond, waar iedereen met eigen ogen kan zien hoe we het plein willen herinrichten. De belangrijkste aanpassingen zijn dat er tussen het plein en de Roomweg aan beide zijde van het kruispunt een groenstrook komt; in plaats van beukenbomen komen andere grote bomen die beter tegen de droogte kunnen; en aan beide zijden langs de kerk komt een Japanse kers te staan.

Wij laten jullie graag binnenkort zien hoe dit er exact komt uit te zien! We houden jullie op de hoogte.

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: