Opstarten ‘Buurtbos de Houwenberg’ voor en door Grashoek

In Grashoek is een idee ontstaan om samen een buurtbos te gaan creëren aan de Houwenberg. Een plek waar jong en oud samen kunnen komen en van en met de natuur kunnen leren. En waar gelegenheid is om te ontspannen en te genieten van alles wat er groeit en bloeit. Het initiatief komt van Irene Couperus en wordt ondersteund door Regiobank Beringe/Karis Adviesgroep. Om dit lokale initiatief op gang te brengen, is nu een crowdfundingsactie gestart. Met het geld dat ingezameld wordt, worden materialen, zaden en planten gekocht om het buurtbos te gaan opstarten.

Buurtbos de Houwenberg

De locatie van het buurtbos is een stukje bosgrond tussen de Houwenberg en de Vliegert. Irene is hier eigenaar van. Het idee van dit buurtbos is dat het een stukje natuur van en voor de gemeenschap is. Dat samen vormgegeven, aangeplant en onderhouden wordt. Denk aan het aanleggen van een plukpad of het planten van fruitbomen. En een plek waar we vervolgens ook samen van kunnen genieten. Zo is bijvoorbeeld het idee om jaarlijks een evenement te organiseren, zoals een boomplantdag. En het is een mooie plek voor kinderen om te leren over de natuur.

Om het buurtbos te kunnen opstarten, is een bedrag van €500 nodig. Daarom is een crowdfunding opgestart: Crowdfundingsactie Buurtbos de Houwenberg

Deze crowdfundingsactie loopt tot en met 28 december 2022. Als het streefbedrag gehaald is, kan gestart worden met de voorbereidingen voor het buurtbos. Denk aan het ontwerp en de inrichting. Het idee is dat we dit ook sámen met geïnteresseerden gaan doen.

Informatieavond op woensdag 7 december

Woensdag 7 december vanaf 19.30 uur is er een informatieavond in gemeenschapshuis De Ankerplaats. Hier wordt informatie gedeeld over dit project én is gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom op deze avond. Hier kun je eventueel ook al een bijdrage doen aan de crowdfunding.

Samen voor de buurt

RegioBank steunt via ‘Samen voor de buurt’ lokale initiatieven die voor verbinding zorgen en bijdragen aan de leefbaarheid van de buurt. Het idee erachter: samen werken we aan buurten waar veel gelegenheid is elkaar te ontmoeten. Zo zorgen we voor een fijne buurt waar mensen elkaar nieuw leren kennen, regelmatig ontmoeten en samen dingen ondernemen.

Meer informatie over dit initiatief

Meer informatie over Buurtbos de Houwenberg vind je op https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/704/buurtbos-de-houwenberg-te-grashoek

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: