Volgende stap voor Agroproject Grashoek

Het Agroproject Grashoek gaat een nieuwe fase in. De komende 2 jaar wordt bij ruim 12 boerderijen gekeken om met nieuwe technieken de uitstoot te beperken en lokaal duurzame energie op te wekken. Dit unieke project in Grashoek is 100% voor en door Grashoek.

Ondernemers, omliggende agrarische buren, inwoners en de energiecoöperatie werken samen aan een oplossing voor stikstofuitstoot en het opwekken van energie. Het doel is een leefbaar Grashoek op het gebied van ondernemersklimaat en luchtkwaliteit. Gemeente Peel en Maas ondersteunt dit project.

Agroproject Grashoek

Agroproject Grashoek is een uniek project in zijn samenstelling, toegepaste technieken en samenwerkingsvorm. De inwoners van Grashoek zien mogelijkheden en bundelen de krachten, om tot oplossingen te komen. “De agrariërs die we gesproken hebben, zijn allemaal enthousiast.”, aldus Frits Verlinden.

De subsidie, ‘interbestuurlijk programma Zuidoostelijke zandgronden Limburg Noord-Brabant’, van de samenwerkende provincies Limburg en Noord-Brabant, maakt vervolg stappen mogelijk. In Grashoek ontstaat een blauwdruk die, als alles naar verwachting verloopt, uiteindelijk in Grashoek en op andere plekken in Nederland is toe te passen.

Oproep aan inwoners van Grashoek

De werkgroep Duurzame energie Grashoek is nog op zoek naar inwoners uit Grashoek die samen met hen mee willen denken in het project en het thema duurzaamheid. Lijkt dit jou wat en wil je meer weten over de werkgroep en waar ze zich voor inzetten? Neem dan contact op met Frits Verlinden via telefoonnummer 06 2904 1988 of via e-mail fritsverlinden@gmail.com of met Eddy Thewis via telefoonnummer 06 5395 5279.

Bijeenkomst voor iedereen in Grashoek

In de komende maanden wordt een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen uit Grashoek. De werkgroep praat dan iedereen bij over het project en wat de voordelen voor jou als inwoner en voor Grashoek zijn. Kijk voor meer informatie op www.duurzameenergiegrashoek.nl

Bundelen van krachten

Met partners Kamplan, WBL, Yuverta en Has (Brightlands) is er een breed team onder leiding van Enter Next Level actief om het plan verder uit te werken. Door ieders kennis en kunde op de juiste manier in te zetten, samen met de betrokkenheid van de inwoners, wordt het plan nu verder uitgewerkt. Onderstaande video geeft meer uitleg over het ingediende projectplan.

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: