Skatetoestellen op dorpsplein geplaatst en officieel geopend

Ongeveer 1,5 jaar geleden ontstond bij een groepje jongeren het idee om skateplek te maken op het dorpsplein ‘Onder de Linden’ in Grashoek. Het is een hele populaire hobby onder de jeugd én het brengt leven op het plein. Luuk, Lucas, Tren, ouders Nancy & Nicole zijn zelf aan de slag gegaan om dit initiatief uit te werken. Nu is het zover: aankomende week worden de skatetoestellen gebracht en geplaatst op het dorpsplein. Vrijdag 15 april om 16.00 uur is er een feestelijk openingsmoment, waarbij de skateplek officieel geopend én uitgeprobeerd wordt! Iedereen is van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn! En voor de jeugd: neem vooral ook je skeelers, steps, skateboards e.d. mee, om de nieuwe speelplek te proberen. Onze dorpsmascotte ‘Beppie de Koe’ is ook aanwezig!

De skatetoestellen worden aan het begin van de week op het plein ‘Onder de Linden’ (het plein aan de kant van gemeenschapshuis de Ankerplaats) geplaatst. Het gaat om vijf losse skatetoestellen, die bijvoorbeeld bij evenementen eventueel verplaatst kunnen worden. De skatetoestellen worden ‘naar binnen’ geplaatst zodat skaters, steppers en skeeleraars op het plein blijven, om zo een veilige verkeerssituatie te creëren.

Op eigen initiatief

De jongeren zijn begonnen met ophalen van handtekeningen. Een groep enthousiaste skaters, steppers, skeeleraars en fietsers heeft die handtekeningen vervolgens uitgereikt aan de gemeente Peel en Maas, op het plein. Daarna zijn ook omwonenden uitgebreid ‘geïnterviewd’ over wat ze van het idee vinden. Afgelopen najaar was er een meedenk-avond voor omwonenden, waarin de jongens (Luuk, Lucas en Tren) zelf uitleg hebben gegeven over het initiatief. Daarnaast is er een bijeenkomst geweest waarin de jongeren onderling afspraken hebben gemaakt over thema’s als afval opruimen en veiligheid. Dit alles onder begeleiding van de gemeente Peel en Maas en welzijnsorganisatie Vorkmeer.

Hier zijn we trots op!

Dit is een mooi voorbeeld van een initiatief dat door het dorp zélf wordt opgepakt! En daar zijn we als dorpscommissie heel trots op. Want een levendig en leefbaar Grashoek, det doon wae same!

Foto: Jeanine Hendriks (HALLO Peel en Maas)

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: