Update actie ‘Grashoek voor Oekraïne’

Deze week zijn de eerste vluchtelingen uit Oekraïne in Grashoek gearriveerd. Op dit moment zijn er 15 mensen ondergebracht, op drie plaatsen in Grashoek. Zaterdag 19 maart verwachten wij een bus uit Warschau, met daarin 38 vluchtelingen. De meeste hiervan zullen ook in Grashoek worden gehuisvest. In totaal zijn er dan ongeveer 40 vluchtelingen ondergebracht bij mensen in ons dorp. Dit is echt een hele mooie prestatie voor een dorp van 1700 inwoners. Onze dikke complimenten en dank hiervoor!

Inmiddels zijn wij ook steeds meer bezig met het ondersteunen en helpen van de mensen wanneer ze zijn ondergebracht. Er zijn veel vragen en er moet van alles geregeld worden. Lang niet alles is geregeld, het ontbreekt de mensen in sommige gevallen bijvoorbeeld aan geld om eten te kopen. Op dit moment is daar nog geen regeling voor. Wij gaan daarom binnenkort ook een actie starten om voedsel en andere dringende zaken te verzamelen. We houden jullie daarover op de hoogte via onze website, Facebook en Instagram.

Ontmoetingsplek

Wij hopen binnenkort ook de dagopvang in de Brem (in de Ankerplaats) te kunnen opstarten. Inmiddels is deze knus en praktisch ingericht en helemaal gereed voor de eerste ontvangst van de mensen. We kunnen wel nog wat vrijwilligers gebruiken voor de begeleiding op deze dagopvang/ontmoetingsplek, en voor andere ondersteunende taken. Heb je hier interesse in? Geef je dan hiervoor op, via onderstaande contactgegevens.

Ook de vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet, verdienen een dikke pluim voor het werk dat ze verzetten! Prima gedaan mensen, dankjewel!

Wil en kun jij ook helpen?

Wil je ons helpen bij deze actie? Stuur dan een berichtje via de Facebookpagina van Laeve Grashook, een mailtje naar actie@laevegrashook.nl of bel met John Janssen van de dorpscommissie via tel. 0620005885.

Mocht je deze actie financieel willen ondersteunen, dan kun je geld overmaken op IBAN NL27RABO0324083262 t.n.v. BWIG, onder vermelding van ‘Grashoek voor Oekraïne’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Het motto van Laeve Grashook is “Wae doon ’t same”. En sámen kunnen we als dorp iets voor de mensen uit Oekraïne betekenen!

Gepubliceerd door dorpscommissielaevegrashook

‘Laeve Grashook’ is de dorpscommissie van Grashoek. We zetten ons op een proactieve manier samen met het dorp in voor de leefbaarheid van Grashoek.

%d bloggers liken dit: